Privacy Beleid van SparklingTea.nl
Versie 1.0
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 13-02-2018

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacy beleid is van toepassing op de diensten van Sparkling Tea. U dient zich ervan bewust te zijn dat Sparkling Tea niet verantwoordelijk is voor het privacy beleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Sparkling Tea respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons gebruik van verzamelde gegevens

Gebruik van onze diensten
Wanneer u zich aanmeldt voor onze dienst
, vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren en u tegen betaling ook de Sparkling Tea te kunnen leveren. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van derden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Het niet verstrekken van uw relevante persoonsgegevens zorgt ervoor dat wij u niet kunnen leveren. Zonder NAW en contactgegevens kunnen wij u Niet van dienst zijn omdat wij deze gegevens nodig hebben om de producten Fysiek af te leveren.

Communicatie
Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van
derden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies
Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar beveiligde servers derden. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen.

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacy beleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen. Doeleinden:

-       Orders afhandelen en versturen die u via onze website plaatst

-       Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

-       Facturen versturen

-       Betalingen verwerken

-       Surfgedrag op onze website monitoren

 

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van web applicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Web applicaties:

-       Prestashop – CMS waar onze webshop op draait

-       Mijndomein – Onze hosting partij voor webshop en email

-       Exactonline – Waar wij onze administratie voeren

-       Flespakket – Onderdeel van PostNL en de partij die onze pakketten bij u aflevert

-       ING – Onze bank waar u betalingen aan doet

 

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op moment aan ons is verstrekt.

De volgende gegevens bewaren wij om u onze producten te kunnen verkopen, administreren, betalingen te ontvangen en te leveren:

-       NAW

-       Geslacht

-       Email

-       Telefoonnummer (optioneel)

-       Order- en factuurgeschiedenis

 

Bewaartermijn

In verschillende wetten zijn concrete bewaartermijnen opgenomen waar je je aan dient te houden bij het verwerken van bepaalde persoonsgegevens. Dit worden wettelijke bewaarplichten genoemd en beschrijven een minimumbewaartermijn. Gegevens die voortvloeien uit een fiscale bewaarplicht, is de debiteurenadministratie (Indien u iets bij ons besteld bent u een debiteur van Sparkling Tea). Deze gegevens dienen zeven jaar te worden bewaard. Iedere ondernemer is namelijk wettelijk verplicht zijn administratie voor deze termijn te bewaren.

Om u wettelijke garantie te kunnen bieden op hetgeen wat u bij ons koopt, moeten ook gegevens worden bewaard. Denk hierbij aan uw NAW-gegevens die wij koppelen aan de aankoopdatum.

Accountgegevens en ordergeschiedenis worden na 2 jaar inactiviteit, gemeten in week 1 van het nieuwe kalenderjaar, door ons verwijderd. U dient dan een nieuw account aan te maken indien u weer een bestelling wilt plaatsen. Omdat wij onze klantenservice hoog in het vaandel hebben bewaren deze gegevens 2 jaar om u goed van dienst te kunnen zijn.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@sparklingtea.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Als u uw gegevens aan wilt passen of uzelf uit onze bestanden wilt laten halen, kunt u contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Cookies uitzetten
De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Sparkling Tea neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@sparklingtea.nl

 

Klachten over Privacy beleid

U heeft het recht om klachten rond onze privacy verwerking in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacy beleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacy beleid, kunt u contact met ons opnemen:

Meus Beheer handelend onder de naam Sparkling Tea

KVK 58316221
Grasweg 49

1031HX Amsterdam
0643043190
info@sparklingtea.nl